9. 9. 2011

Co se dělá, když se nedělá...

Vzhledem k tomu, že nám na naší malinové brigádičce dost pršelo - a když prší, tak se hold nesbírá - měli jsme hodně volných dnů:) a jak jinak je využít, než k cestování?! Kamarádi, kteří tam nebyli takoví nováčci jako my, nám dali typy na výlety a můj milý je do posledního puntíku s mapou v ruce naplánoval (já jen přihlížela a kývala - o mém silně vyvinutém dezorientačním smyslu jsem se už jistě někdy zmiňovala:). A musím toho mojeho chlapce pochválit! Vždycky jsem se dostali, tam, kam jsme chtěli...a samozřejmě i zpět:-)
Cestování ve Skotsku je vážně žůžo, co si budem povídat. Všechny výlety (krom delší cesty do Edinburghu) jsme zvládli stopem. Při první stopování jsem měla docela v gatích, ale skládám poklonu všem našim skotským "taxikářům". Nestačila jsem se divit, jak můžou být někde lidé tak milí a ochotní! U nás bych se asi k cestě se zvednutým palcem nepostavila!

 Perth

Duha nad naším "stanovým městečkem" :-)

Farmářův hafan Max - zvaný Šílený- a jeho kolečko, ke kterému se váže neuvěřitelná historka...
Kdysi dávno Maxík honil číču. Nebyla to však žádná hloupá Míca a proto (když už se jí nechtělo utíkat), vylezla na strom a tam se před Maxem ukryla. Od těch dob Max běhá kolem stromu a doufá, že číču jednoho dne chytne:-)

Dundee

 Burrelton
...to jsme se jednou vypravili na pívo a kluci vymysleli, že si zahrajem šipky
...no a hádejte, kdo vyhrál!!! :D

Dunkeld


Kde se vzal, tu se vzal...když jsme se kochali pohledem na vodopád, prošel kolem nás týpek s loďkou
...ale vážně by mě zajímalo, kde se tam vzal!!!
...A tohle má být prý jeskyně:D
Perth
...nějak jsem se do těch jejich parků zamilovala...

Glamis Castle

 St. Andrews



Musím říct, že zlatější farmářskou rodinku byste asi v celém Skotsku nenašli. A teď zadržte slinu a koukejte, jakou si pro nás paní farmářka připravila hostinu! Oblizovali jsme se až za ušima!!! Pan farmář nam k těm dobrotám nalil pravou skotskou whisky a milanový likér...no a jezte si druhý den zase oběd z konzervy, že?!:D

Výlet na "hrad", ze kterého se vyklubala zřícenina uprostřed kravínů:)

Scone Palace

 King's Seat
(aneb cestička mezi ovečkama a jejich bobkama:)

 Stirling
The National Wallace Monument, Ťuťa, Ňuňa a méďové

 Edinburgh
Nu a to je vše, přátelé:)

10 komentářů:

  1. nádhera!!! a "and the ass.." - to je srdcovka!
    mám stejně nadaného milého, co se týče plánování cest a dosahování cílů, jsem v tomhle ohledu klidná, ale orientační smysl má nulový, v tom ho doplňuju=)
    miluju tvoje fotky, jak si s nima vyhraješ! super=)

    OdpovědětVymazat
  2. Já se neuvěřitelně bavim!!! :))) paráda! To nejsou jenom obyčejný fotky, ale celej cestovatelskej komiks! :) moc se mi to líbí. Hned bych jela s vámi!

    OdpovědětVymazat
  3. haha, super nápad, ty popisky fotek a malůvky:) to kreslíš na tabletu? nebo jak?
    vypadá to, že jste si to moc užili:)

    OdpovědětVymazat
  4. Ivuš, mocmocmoc děkuju:-) A závidím orientační smysl:-) Já jsem jen ovce a musím se spoléhat na ostatní:D Něco bych s tím ale měla udělat, jako budoucí pančelka budu muset pořádat třídní výlety..uups:D

    Misho, to jsem ráda, že jsem tě pobavila:)Hih:D A klidně s náma hned (teda příští rok) pojeď! :)

    Miriam děkujíí:-) Nooo, kreslila jsem to normálně myší v malování. Měla jsem dlouhou chvíli:) A to si piš, že jsme si to užili! Jen nechápu, že to tak rychle uteklo, vážně bych se tam hned vrátila:))) Tam je člověk úplně mimo realitu, nic nemusí řešit - akorát kam pojede na výlet a co uvaří k obědu:)...no a ještě ten promoklý stan, ale to je zase jiná pohádka:D

    OdpovědětVymazat
  5. Jee jee jee! Kdyz my byly ve Skotsku predloni, pickovali jsme pul hodinky pesky od Scone Palace a do Perthu jsme stopovali nekolikrat tydne na nakupy do Asdy :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jó? A na jaké farmě jste byli? Taky jsme to mělo do Scone co by kamenem dohodil a Petrh byl naše "potravino-zásobovací" stanoviště:D My ale útočili na tesco:D

    OdpovědětVymazat
  7. Nádhera a tvoje malůvky kolem a popis mě opravdu moc baví! :)

    OdpovědětVymazat
  8. My pickovaly jahody, angrest a maliny u strycka Leslieho :)

    OdpovědětVymazat
  9. Len, děkuju :-*
    M. - týjo, tolik toho? No my jen maliny na farmě u Stevensonů,ale asi to bylo kousilínek:-)

    OdpovědětVymazat